Foto-expositie Harener Bonno Blaauw in Galerie Lemferdinge

PATERSWOLDE

Onlangs werd in Galerie Lemferdinge de zomerfoto-expositie geopend. Dit jaar worden er foto’s van Bonno Blaauw uit Haren geëxposeerd. Een fotograaf die een zeer breed scala aan onderwerpen heeft, diverse technieken gebruikt en nieuwe experimenten niet uit de weg gaat.

Zo is er een mooie serie met macrofotografie opnames van insecten en waterdruppels; een serie foto’s van klassieke monumenten in Syrië, Jordanië en Libanon, die er niet meer zijn, omdat ze vernietigd zijn in een zinloze oorlog; een serie met ‘schilderijfoto’s’ en nog veel meer. De schilderijfoto’s zijn tot stand gekomen door bloemen in water in de diepvries te doen, daar foto’s van te maken en die foto’s vervolgens te bewerken. Dat levert heel boeiende beelden op. Bonno doet veel met digitaal bewerken van foto’s en vaak is dat met veel humor.

Het is mogelijk om het één en ander van Bonno te leren tijdens de fotowandelingen op 3 juni, 22 juli, 19 augustus en 2 september. Zie voor verder informatie zijn website www.bonnoblaauw.nl.

De foto-expositie is te zien op zondag van 11:00 tot 17:00 uur tot en met 16 september in Galerie Lemferdinge, Lemferdingelaan 2 Paterswolde.