Rondleiding op begraafplaats Esserveld

GRONINGEN

Wie waren ze, de beroemde Groningers! Gids Henk Bakker houdt op woensdag 30 mei de eerste rondleiding op begraafplaats het Essrerveld.

Op de Groninger begraafplaats het Esserveld, tegen de grens aan van de gemeente Haren, liggen veel beroemde Groningers begraven, zoals Van Ketwich Verschuur, Schaper, Van Linge, Mulock Houwer, Van Mesdag, Johan Dijkstra, arch. Holthuis en anderen. Ook zijn er graven van verzetsstrijders en het graf van ene Jan Bakker: ‘ik word niet weer ...’

Er is een interessante rondleiding uitgezet en gids Henk Bakker vertelt aan de hand van de graven over hun leven. Ook het ontstaan en de geschiedenis van deze prachtige parkachtige begraafplaats met entreegebouw van Siebe Jan Bouma wordt belicht. Deze keer gaat de rondleiding ook langs het graf van prof. dr. Jantina Tammes, de eerste vrouwelijke professor aan de universiteit van Groningen!

Data: woensdag 30 mei en woensdag 29 augustus (voor groepen kan het ook op andere dagen).

De rondleiding duurt zo'n 1,5 uur. Start steeds 14.00 uur. Reserveren gewenst via (050) 309 06 49 of info@henkbakker.nl

De kosten bedragen 7,50 euro, meer of minder mag ook. Jongeren t/m 18 jaar kosteloos.