Geef een boost aan je natuurlijke immuunsysteem

ZUIDLAREN

Het voorjaar is in volle gang, het seizoen van kracht van nieuw leven, nieuwe energie. De acupuncturisten Anita en Joost van Acupunctuur Noord hebben er zin in, zin om anderen met hun gezondheid en vitaliteit te helpen. Zij komen daarom in week 23 met een ‘Voorjaarspreventie-actie’.

„We behandelen uiteenlopende – soms zeer chronische – klachten. In deze periode vooral hooikoorts en voorjaars moeheid. Maar de variatie is groot; variërend van Colitis Ulcerosa tot ADHD en van PMS tot Reumatische klachten. Een belangrijk aspect in de genezing is het creëren van balans. Als je in balans bent sta je in je kracht, is je immuunsysteem sterk en ben je minder bevattelijk voor allerlei ziektes”, aldus Anita.

Wat is weerstand?

Het immuunsysteem behoort tot de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Ieder mens beschikt over een eigen natuurlijke weerstand tegen ziekteverwekkers. Deze weerstand - ons immuunsysteem - zorgt er voor dat bacteriën en virussen die het lichaam binnendringen worden bestreden en ons niet ziek maken. Een goede weerstand is daarom belangrijk bij het voorkomen van griep en verkoudheid, maar ook bij het voorkomen van andere ziektes. Acupunctuur werkt preventief –voorkomt ziekte en klachten-, maar ook curatief – vermindert klachten en behandelt ook de oorzaak van de ziekte.

In het oude China - waar acupunctuur als onderdeel van de Chinese Geneeskunde oorspronkelijk vandaan komt-, werken artsen preventief in tegenstelling tot westerse geneeskunde waarbij curatief behandeld wordt.

Acupunctuur geneest, werkt snel en werkt altijd. Joost vertelt over een 9 jarig meisje dat al jaren ernstige pijn bij het lopen had, zodanig dat ze niet meer meedeed met gymnastiek en het lopen zoveel mogelijk vermeed. Men had van alles geprobeerd. Tenslotte werd haar geadviseerd om te opereren of er mee te leren leven. Toen kwam ze bij ons. Na drie behandelingen was ze vrij van pijn doet ze weer volop mee.

Werk aan je weerstand door gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende slaap en ontspanning en een goede energiebalans. Het is de perfecte preventie, zorg goed voor jezelf.

Voorjaarspreventie-actie

Acupunctuur Noord heeft in week 23 een ‘Voorjaarspreventie-actie’. Belangstellenden kunnen tijdens deze week in de praktijk aan de Ritmeesterlaan 1 in Zuidlaren een gratis en vrijblijvende diagnose krijgen. Je kan daarvoor een afspraak maken via info@acupunctuur-noord.nl of bel met 06-53945597. Meer informatie is te vinden op www.acupunctuur-noord.nl.

Acupunctuur consulten hebben geen invloed op het verplichte eigen risico. Het verplichte eigen risico geldt namelijk alleen bij vergoedingen vanuit de basisverzekering. De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong www.zhong.nl. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.