Colomn UUT Noordlaren | Tia Ebbinge

Swing-in Zuidlaardermeer

Voor de 19e keer was het Swing-in aan het Zuidlaardermeer, een evenement waar de Rietzoom, de Leine, Meerzicht, Meerwijck en de Bloemert aan meedoen. Niets gezelliger dan op een zwoele zomeravond genieten met je vrienden van live muziek bij je favoriete paviljoen. Met de boot kon je van het ene paviljoen naar de andere, hier werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Ik zat bij de Bloemert op het terras aan meer, waar de muziek van het podium ‘Slam on tour” iedereen de hele avond vermaakte. Met een paar honderd man dansen in de buitenlucht in de avondschemering, wat wil je nog meer!

Alweer tien jaar ben ik woonachtig op deze prachtige locatie met zoveel schoonheid van de natuur binnen handbereik, ik prijs mij nog steeds gelukkig. Regelmatig wandel ik ook door het dorp richting haven polder of meer, en zie dan veel toeristen lopend op de fiets. Buitenlandse toeristen weten Noordlaren ook te vinden, vaak rijd ik achter een auto met buitenlands kenteken. Velen van hen logeren op ‘Landal Greenpark de Bloemert’, waar bungalows staan rond of gelegen aan het water. Vanaf je eigen terras aan het water genieten van de rust om je heen, tijd voor elkaar maken in onze hectische wereld.

Zaterdagavond was het met ‘Swing-in’ even gedaan met die rust voor de bezoekers van het Landal Greenpark De Bloemert en omgeving, want het feest bij de Bloemert ging door tot middernacht. Aan het einde van de avond traden nog de ‘Lawine Boys’ op.

Nu kan iedereen weer in alle rust op het terras plaatsnemen, met zicht op het meer en de boten die langs varen. Pas over een jaar wordt die rust weer voor een avond verstoord op de 20e editie van Swing-in Zuidlaardermeer!