Tweekorenfestival in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Op zaterdag 16 juni vindt in Zuidlaren een bijzonder concert plaats: een tweekorenfestival door koorschool Ars Musica uit Gouda onder leiding van Marjon van der Linden en Koorschool Noord Nederland (Roden Girl Choristers) onder leiding van Sonja de Vries.

Maar liefst 75 jonge zangeressen en zangers (6-18 jaar) werken mee aan dit unieke concert. Vorig jaar hebben de koren elkaar voor het eerst ontmoet, resulterend in een zeer geslaagd tweekorenfestival in Alphen aan den Rijn. Dit jaar is het een thuiswedstrijd voor de Roden Girl Choristers in de Ontmoetingskerk van Zuidlaren. De koorscholen herkennen elkaars streven naar het uitvoeren van kwaliteitsmuziek op topniveau.

De programmering voor dit concert is uitdagend. Centraal staat de uitvoering van Come ye sons of art van Henry Purcell en Missa Brevis van Benjamin Britten door alle 75 jonge zangers. Behalve de gezamenlijke stukken, laat elke koorschool een greep uit eigen repertoire horen. Composities van Ralph Vaughan Williams, John Ireland, Peter Nardone en John Rutter staan ook op het programma. De begeleiding is in handen van twee toporganisten: Gerben Budding en Sietze de Vries.

Kinderen van beide koorscholen krijgen een uitgebreide meerjarige opleiding voordat ze in het concertkoor mee kunnen zingen. Bijzonder bij dit festival is dat ook leerlingen in de opleidingskoren (vanaf 6 jaar) een aantal composities meezingen. Het programma laat de ontwikkeling in groei en stemvorming van een chorister zien. Daarnaast zijn een aantal solisten te horen. Twee solisten van de Roden Girl Choristers, Jasmijn en Carlijn Kammenga, zullen het duet in Benedictus uit Missa Brevis (Benjamin Britten) voor hun rekening nemen.

Het concert vindt plaats op zaterdag 16 juni om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk in Zuidlaren. Kaarten (€12,50 in de voorverkoop; €15 aan de deur) zijn verkrijgbaar via www.rodengirlchoristers.nl/tickets of via info@rodengirlchoristers.nl of 06-53231768