Cuerdas! Flamenco - Jazz crossover

EELDE

Ook zo’n zin in de zomer? Maar nog geen vakantie? Kom dan aanstaande zondag 3 juni naar Museum De Buitenplaats in Eelde waar Pascal Binneweg, gitaar; Don Hofstee, gitaar en viool en Bert van Erk, contrabas u meevoeren op de klanken van hun snaren naar verre oorden.

Cuerdas (snaren) is ontstaan na de ontmoeting van Pascal Binneweg en Don Hofstee. De muzikale vriendschap tussen Don met zijn jazz en Hot club de France achtergrond en Pascal met zijn grote liefde voor de Flamenco klikte meteen. Na een paar jaar samen te hebben opgetreden voegde Bert van Erk zich bij het duo om zo Cuerdas te vormen. Don, Bert en Pascal tokkelen, plukken, roffelen en strijken aan de snaren. Flamenco, Tango, Braziliaanse Bossa en Jazz zijn de inspiratiebronnen. De leden van Cuerdas kiezen traditionele prachtstukken en maken nieuw eigen werk.

Cuerdas zoekt naar verschillen en overeenkomsten tussen stijlen en smeedt deze tot een nieuw geheel. Met Bert in de basis maar ook excellerend in zijn solo's en het naadloze samenspel tussen Don en Pascal maakt een concert van Cuerdas tot een onvergetelijke gebeurtenis!

Cuerdas! Flamenco - Jazz crossover, van 14.00-15.00 uur, Museum De Buitenplaats, Hoofdweg 76 Eelde