Alfa’s Goud 2018 staat bol van talent!

GRONINGEN

Dinsdagavond 5 juni tijdens Alfa’s Goud in de Biotoop in Haren werd het duidelijk dat het Alfa-college veel goud in huis heeft! Tijdens de feestelijke verkiezing presenteerden zich 17 topkandidaten met elk een persoonlijk verhaal vol passie.

Ook Groninger topondernemer Ben Woldring, die de prijzen uitreikte, was onder de indruk. Hij complimenteerde de studenten met de kwaliteit van hun presentatie.

Beste student is Jessie Sijbolts (Groningen), beste praktijkbegeleider is Marjolein Hoolsema van het Odensehuis (Groningen) en beste leerbedrijf is Witec Fijnmechanische Techniek (Stadskanaal). Jessie is 18 jaar en tweedejaars student van de opleiding Human technology van de locatie Admiraal de Ruyterlaan in Groningen.

Een avond vol talent

De spanning werd vakkundig opgebouwd van Beste leerbedrijf naar Beste praktijkopleider en uiteindelijk Beste student van 2018. De deskundige jury bestond uit Lambert Zwiers - voorzitter VNO-MKB, Eline Frans – Alfa-uitblinker 2016 en Wim Moes - voorzitter College van Bestuur Alfa-college. De jury had naar eigen zeggen een pittige taak met zoveel diversiteit en het hoge niveau, maar kwam eensgezind tot de uitslag. “Het is geweldig om te zien en horen hoe deze studenten hun eigen kracht hebben ingezet om hun dromen te verwezenlijken. Hierbij nemen ze zelf de regie in handen en kiezen ieder hun eigen weg. Die weg bewandelen ze stuk voor stuk met passie en ambitie voor wat ze doen. Dit spatte er dan ook vanaf in jullie pitch!”.

Trots op talent en samenwerking met bedrijven

Het Alfa-college is trots op al het talent dat het in huis heeft. Met Alfa’s Goud heeft het studenten in de spotlight gezet die in of naast hun opleiding iets bijzonders hebben gedaan. De school is ook heel blij met de goede samenwerking en deskundige begeleiding vanuit het bedrijfsleven. En dus kregen met Alfa’s Goud ook de stage-/leerbedrijven en praktijkopleiders/stagebegeleiders publiekelijk waardering.

Landelijke verkiezing

De Beste student vertegenwoordigt het Alfa-college voor de landelijke verkiezing MBO Ambassadeurs 2018 tijdens het slotevenement MBO Ambassadeursgala op 19 november 2018.

Er is een aparte landelijke verkiezing voor de Beste praktijkopleider en het Beste leerbedrijf, georganiseerd door Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Over het Alfa-college

Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfsopleidingen op maat en diverse cursussen. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de thema’s Zorg en Wonen en Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing), Ondernemerschap en Energie.

Ongeveer 12.000 jongeren en volwassenen volgen bij het Alfa-college een opleiding of cursus. Zo’n 1.000 medewerkers zorgen iedere dag voor onderwijs waarmee onze deelnemers later volop kansen hebben in hun werkzame leven en waarmee volwassenen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.