Pilot duurzame mobiliteit

GRONINGEN

De maand juni staat bij New Nexus in het teken van de Pilot Duurzame Mobiliteit. In de maand juni gaan 14 medewerkers van het IT-bedrijf gedurende één, twee of vier weken een speedbike gebruiken voor het woon-werkverkeer. Daarnaast parkeren een aantal collega’s hun leaseauto in de maand juni bij de P+R in Haren of Hoogkerk en vervolgen vanaf daar hun weg naar de klant op een e-bike.

Ook is er een volledig elektrische poolauto beschikbaar zodat iedereen de voordelen van elektrisch rijden kan ervaren. Naast duurzaamheid te stimuleren, probeert New Nexus op deze manier ook een bijdrage te leveren aan het initiatief Groningen Bereikbaar.

De helft rijdt elektrisch of hybride

Elektrisch rijden wordt al jaren gestimuleerd door New Nexus. De helft van de parkeerplaatsen van het in Tynaarlo gevestigde IT-bedrijf is voorzien van een laadpaal en ruim de helft van de leaseauto’s is elektrisch of hybride. Nu zoekt het IT-bedrijf naar nog duurzamere alternatieven voor woon-werkverkeer. Het is niet de eerste keer dat New Nexus haar medewerkers kennis laat maken met de speedbike. Begin april konden medewerkers, met dank aan Friesland Lease, al een proefrit maken op een Stromer ST1 X.

Leasefietsen in plaats van leaseauto’s

Inmiddels is de eerste leasefiets via Friesland Lease een feit. Albert van Holthoon ruilde zijn leaseauto in voor een leasefiets. “’s Ochtends fiets ik met maximale trapondersteuning zodat ik niet volledig bezweet op het werk aankom, maar ’s middags zet ik een tandje bij en fiets ik met minimale trapondersteuning. ’s Avonds laad ik mijn fiets op voor de volgende dag, maar zelf voel ik me volledig opgeladen en vol energie. Heel anders dan dat je van de ene stoel in de andere stoel plaatsneemt”, vertelt Albert enthousiast.

Duurzaam, innovatief en vitaal

Duurzaamheid, innovatie en vitaliteit zijn pijlers die New Nexus hoog in het vaandel heeft. De in 2015 aangeschafte solarboot is een mooi voorbeeld van innovatie en duurzaamheid. Helaas is het niet mogelijk om de solarboot in te zetten voor woon-werkverkeer. Om in het nautische thema te blijven, New Nexus is ook trotse hoofdsponsor van de 4Green Foundation en naamgever van de zelfvoorzienende zeilboot waarmee Niels Tammeling en Tjerk Zweers de wereldrond zeilen. Ook de investering in 44 zonnepanelen op het Zonnepark Vierverlaten past binnen het duurzame thema. Leuk detail, de zonnepanelen vormen gezamenlijk het logo van New Nexus.