De (on)zichtbare wereld (z)onder de microscoop

GRONINGEN

Op woensdagmiddag 13 juni en zaterdag 16 juni houden De Jonge Onderzoekers uit Groningen een aantal workshops met als thema Insecten!

Vlinders, hommels, bijen, wespen, mieren, heel veel vliegen, coloradokevers, engerlingen: allemaal insecten - en er zijn er nog veel meer. Hebben ze nut voor ons? Zijn ze schadelijk? Hoe spelen ze het klaar om te zien, te ruiken, te voelen, te rennen, te zwemmen, te vliegen of zelfs over het water te lopen? Dat ga je bekijken in het Lab, met of zonder microscoop en misschien wel de beestjes die jij zelf gevangen hebt.

Op alle afdelingen is er van alles te beleven: ontwerp libellen, glimwormen, spinnen, rupsen, vliegende (nacht)vlinders en werk met verschillende materialen zoals metaal, elektronica, hout, klei, Papier & Textiel, 3D en leer gereedschappen kennen.

Op de computerafdeling werk je aan een gezamenlijk spel: Bug Hunt en met WeDo programmeer je de ronde- en de kwispeldans van een bij.

Kijk voor volledig programma op