International School Groningen breidt uit

HAREN

In de afgelopen tien jaar is het leerlingenaantal op de International School Groningen (ISG) verdubbeld van ongeveer honderd naar tweehonderd studenten. Deze groei heeft invloed gehad op de Esserberg, dus is de ISG uitgeweken naar een tijdelijke accommodatie. Indien nodig maakten ze gebruik van de lokalen van het Maartenscollege. De bouw van het nieuwe gebouw is zeer spoedig verlopen, donderdag 7 juni was de oplevering van het pand.

De ISG heeft op dit moment geen lokalen die voldoen aan de kwaliteit die wordt verwacht bij een internationale school. De ISG mist hierin een eigen identiteit en een eigen gemeenschappelijke ruimte, waar leerlingen kunnen pauzeren of andere reden willen samenkomen.

Met steun van het Carmelcollege is op 8 maart begonnen met de bouw van een nieuw gebouw die ruimte biedt voor zeven lokalen, diverse kantoorruimtes, een medewerkerskamer en een kantine. Inmiddels staat de nieuwbouw. In de periode tot aan de zomervakantie wordt aan de slag gegaan met de inrichting, zodat het pand in september in gebruik kan worden genomen. Ook de buitenkant wordt aangepakt, zodat het terrein van de Esserberg en het nieuwe gebouw één geheel zullen vormen.