Cultuur beleef je in Haren

HAREN

Het Harener Weekblad en de Culturele Raad Haren (CRH) brengen wekelijks op deze plek een cultuurtip, want: ‘Cultuur beleef je in Haren!’

Vivaldi tussen de boekenrekken

Samenwerking op cultureel gebied in Haren: je kunt er niet zonder! We schreven het al eens op, dat de drie pijlers - de Culturele Raad Haren, de Bibliotheek Haren en het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) - goed bezig zijn om het aanbod in deze gemeente zo divers mogelijk te maken.

Aanstaande vrijdagmiddag, 15 juni, is de bibliotheek een uur lang ook concertzaal. De Vivaldi Strings, een strijkorkest dat uit jongere en oudere violisten en cellisten uit Haren bestaat, brengt tussen half vier en half vijf een afwisselend repertoire. Meike Post Uiterweer, viooldocente verbonden aan het CKC, staat op de bok. Ze leidt de Vivaldi Strings door de Kindersymfonie van Joseph Haydn die overigens ook wordt toegeschreven aan Leopold Mozart, ja zelfs aan een zekere Edmund Angerer. Vervolgens waait er een romantische storm van de hand van Antonio Vivaldi tussen de boekenrekken door. De dirigente licht de beide werken toe.

“Muziek in de Bieb” is een concertreeks van de Harense Bibliotheek en het CKC; maar dat had u natuurlijk al begrepen.

Muziek in de Bieb

Strijkorkest Vivaldi Strings o.l.v. Meike Post Uiterweer

Vrijdag 15 juni 2018, 15.30-16.30 uur

’t Clockhuys, Brinkhorst 3, Haren

Gratis entree