De stilte van je eigen ziel | UPDATE

HAREN

Update: De Nederlandse versie van Barbara Bahtiar haar boek is nu ook verschenen - De rozen van het Alhambra, een reis door rozentuinen en theetuinen.

Een openhartig en hartverwarmend boek over rozen, liefde, rouw, verlies, religie en geloof tegen de achtergrond van wonderschone plaatsen zoals Parijs, Sevilla, Cordoba en Granada. De Harense Barbara Bahtiar beschrijft de reis van haar ziel in beelden van rozen en theetuinen in Parijs, het zuiden van Spanje, Indonesië en India. In het boek zijn foto’s opgenomen van de rozen van het Alhambra.

 

Over Barbara

Barbara Bahtiar is geboren in Alkmaar (1963) als oudste van drie dochters. Haar jongste zusje stierf vlak voor haar eerste verjaardag, wat haar leven heeft gekleurd en getekend. In haar verbeelding is ze op zoek gegaan naar wonderschone plaatsen die haar troost gaven bij haar verlies. Barbara heeft veel gereisd in Europa en Indonesië en veel rozentuinen en theetuinen bezocht. De rozenbladeren en theebladeren omhullen haar met zachte, krachtige en verfrissende kleuren die haar vitaliteit geven en kracht.

 

Diepe indruk

Barbara: „Ik heb het boek geschreven naar aanleiding van mijn reis oktober jl. naar het zuiden van Spanje, waar ik de steden Sevilla, Cordoba en Granada heb bezocht. Het hoofddoel van mijn reis was om het Alhambra en haar prachtige tuinen te bezoeken. Zoals een ander naar Mekka of Jerusalem gaat - wat diepe indruk maakt op de ziel - wilde ik voor mijn vierenvijftigste levensjaar het Alhambra bezoeken.

De beelden en indrukken van deze reis waren zo intensief voor mij, vooral omdat we in een week zo veel wonderschone plaatsen hebben gezien, dat ik tijd nodig had om de beelden een plek te geven en als vanzelf begon te schrijven. Het was zo fijn om te doen! Ik doe het nog steeds en schrijf nu het boek in het Nederlands.”

 

Stromen

„Het schrijven van dit boek heeft mij heel veel gebracht. Mijn creativiteit is enorm gaan stromen sinds ik de beelden, indrukken en gedichten ben gaan opschrijven. Mijn eerste boek ‘Rose Petals and Tea Leaves, childhood memories and other stories’ verhaalt ook over de beelden van mijn kindertijd. Het vat mijn ziel in beelden en verhalen van rozen en theetuinen samen.

 

In mijn tweede boek ‘Rose Petals and Tea Leaves, roses of the Alhambra and other stories’ heb ik enkele nieuwe gedichten toegevoegd en zijn er kleurenfoto’s opgenomen van de rozen van het Alhambra. De foto’s zijn, net als de omslag van het boek, door mij gemaakt in de tuinen van het Alhambra te Granada”, vertelt Barbara.

 

Een boek voor mensen die de stilte van de eigen ziel willen verkennen, ontdekken en verlevendigen. „Het stimuleert de lezer om zelf ook verhalen of een boek te gaan schrijven of op creatieve wijze op reis te gaan in de verbeelding”, legt Barbara uit.

 

„Een volgend boek dat ik aan het schrijven ben gaat over Avalon, een mytisch eiland in de tijd van Koning Arthur in het Oude Engeland. Dit boek zal ook zowel in het Engels als in het Nederlands verschijnen. Ik werk in mijn praktijk Bougainville - Praktijk voor Intuïtie & Coaching in Haren en Groningen - veel met hooggevoelige mensen die ingrijpende ervaringen meemaken in hun leven. Het boek over Avalon zal veel meditaties bevatten die rustgevend, versterkend en verzachtend werken en die ik al jarenlang doe met hooggevoeligen in mijn praktijk.”

 

Barbara Bahtiar, schrijversnaam.

Bougainville, Praktijk voor Intuïtie & Coaching, specialisaties Hoogsensitiviteit, Trauma EMDR, Rouwverwerking en Aurareading, 050 5352775 of 0636377666