Volkorenmeel van De Wachter getest

ZUIDLAREN

Recentelijk is er door het tem van Broodsmakelijk (anoniem) volkorenmeel in de molenwinkel van De Wachter gekocht, met één doel, om het meel te analyseren en er testbroden van te bakken om daarmee de bakaard vast te stellen.

Broodsmakelijk test meer dan 100 meelsoorten van vele vlak- en hoogmaalderijen in Nederland en daaromheen. Na het testen van meer dan 100 meelsoorten stelt Broodsmakelijk vast, dat er ook volkorenmeel wordt verkocht, terwijl dit niet écht volkorenmeel is. Bij De Wachter wordt echter uitsluitend echte volkorenmeel gebruikt, wat geleverd en gesponsord wordt door Koopmans Meel te Leeuwarden. Het geteste volkorenmeel van De Wachter springt zeer positief en uitmuntend tussen alle tests uit.

Het oordeel van het team Broodsmakelijk: „Het deeg wat je kan maken van dit volkorenmeel is een feest, niet vaak zien we van deze heerlijke degen waar een goed vliesje van te trekken is, het vormen heel prettig gaat en de grote zemelen in het deeg stralen je tegemoet, een genot voor iedere bakker vinden wij. De bakaard is prachtig, niet vaak maken we dit met volkorenmeel mee, zo goed.’’

Het bakkersteam van De Wachter en de leverancier Koomans Meel, wisten dit natuurlijk van de kwaliteit van het gebruikte volkorenmeel, maar het is bijzonder fijn, wanneer dit nog eens door een onpartijdige instantie wordt bevestigd.

De uitslagen worden gepubliceerd op www. broodsmakelijk.nl/testverslagen-meel-en-bloem.