Traditie in ere hersteld

KROPSWOLDE

Zeilvereniging Zuidlaardermeer houdt deze zomer elke eerste zondag van de maand een all ships evenement. Dat betekent dat alle boten – van wedstrijdjacht tot zeilkano – zijn uitgenodigd om deel te nemen. De zeilvereniging hoopt op die manier de zeilers te verenigen op het Zuidlaardermeer. De eerste all ships wedstrijden worden zondag 1 juli gevaren.

Om mee te doen, hoef je geen lid te zijn en ook geen ervaren wedstrijdzeiler. Beginners en ervaren rotten zijn allemaal welkom.

De eerste start is zondag 1 juli om 13.00 uur. Inschrijven kan via de website www.zvzuidlaarder- meer.nl maar ook nog op de dag zelf tot 12.00 uur in het clubhuis aan de Meerweg 58 in Kropswolde. De tweede wedstrijd wordt gevaren om 14.00 uur, waarna de derde en laatste wedstrijd volgt om 15.00 uur. Rond 16.00 uur is de prijsuitreiking. Deelname voor niet-leden bedraagt 5 euro per zondag.

5 augustus en 2 september zijn de volgende all ships evenementen. Ook motorboters zijn van harte welkom om de wedstrijden vanaf het water te volgen.

Wie liever aan wal blijft kan de wedstrijden onder het genot van een drankje volgen vanaf het terras van de zeilvereniging.