De BesteBuurBloem voor de familie Van Hemmen

HAREN

Algemene Huurdersvereniging WOON reikt iedere maand de BesteBuurBloem uit aan een buurman of -vrouw die altijd klaarstaat voor de buren. Deze maand werd in Haren de familie Van Hemmen verrast door hun buurvrouw Bianca Bakker.

“Ik wist helemaal niet dat AH WOON een Facebookpagina heeft. Toen verscheen er ineens een advertentie over deze actie in mijn ‘timeline’. Heel leuk. Ik heb meteen gereageerd”, legt Bianca Bakker haar deelname uit. Ze wilde met de BesteBuurBloem haar buren Anton (82) en Jannie (80) Van Hemmen in het zonnetje zetten. “Ik heb aan beide kanten fantastische buren, maar deze buren heb ik ooit gevraagd om wekelijks mijn container terug te zetten. Ook als ik op vakantie ben zorgen ze ervoor dat mijn container wordt geleegd. Daarnaast heeft de buurman jarenlang onze buxushaag gesnoeid. Oòk mijn kant. Dat vind ik gewoon fantastisch. Zo’n goede inzet mag wel eens een keer beloond worden.” Buurman Anton is blij met de bos bloemen, maar geeft ook aan ‘het heel gewoon te vinden’. “We doen dit graag voor de buren, maar ik vind het heel leuk van Bianca dat ze dit doet.”

Noaberschap

Algemene Huurdersvereniging WOON heeft de BesteBuurBloem-actie opgezet om het ‘noaberschap’ te stimuleren en de betrokkenheid onder huurders te vergroten. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Bloemenhuis de Appelbloesem in Roden.

Heeft u ook een buurman of buurvrouw die u graag eens in het zonnetje wilt zetten? Bent u daarnaast huurder van Woonborg? Geef uw buur op via secretariaat.ahwoon@gmail.com en laat ons weten waarom hij of zij een bloemetje verdient!