Gorecht Meidentoernooi 2018

HAREN

De Gorechtvelden werden zaterdag 23 juni overspoeld door vrouwen. De 9e editie van het Gorecht meidentoernooi vond er plaats.

Er hadden zich veel clubs uit Groningen, Friesland en Drenthe aangemeld. In de categorieën MO11 en MO13 streden 8 teams voor een plek in de finale en in de categorie MO15 waren dat 10 teams. Het was heerlijk weer om te voetballen. De af en toe harde wind(vlagen) zorgde ervoor dat de wedstrijdtafel binnen in de kantine moesten worden geplaatst.

In alle poules werd fel gestreden en de teams waren aan elkaar gewaagd. Bij de MO11 hadden we een Friese finale, waarin Blauw Wit ´34 uit Leeuwarden de winnaar werd.

Bij MO13 waren twee teams te sterk voor de rest. Onze eigen Gorecht-1 en ACV bereikten de finale, waarin Gorecht-1 een 2-0 voorsprong toch nog uit handen gaf. ACV maakte gelijk en penalties moesten de doorslag geven. Deze serie werd glansrijk door Gorecht-1 gewonnen: 3-0.

Bij MO15 hadden zich twee hoofdklasse teams aangemeld en deze teams kwamen ook boven drijven in hun poule. Gorecht werd 2e in de poule en pakte daarmee (net als Harkstede uit de andere poule) de beker voor de derde plaats. In de finale won Blauw Wit ’34 van de andere hoofdklasser Glimmen.

Voorzitter Bauke van Stempvoort verzorgde de prijsuitreiking. Naast de beker ontving elke winnaar een heerlijke taart, aangeboden door Bakkerij Haafs i.s.m. hoveniersbedrijf Nuver. Verder heeft iedereen kunnen genieten van het Italiaanse ijs, traditioneel aangeboden door brasserie Intermezzo.

Het was een geslaagd toernooi, mede door de medewerking van alle vrijwilligers.

Het Gorecht Meidentoernooi is negen jaar geleden opgestart door een aantal ouders van de meiden die toen bij de ME-pupillen voetbalden. Het zou mooi zijn als een paar ouders van de nu voetballende meiden in de organisatie springen. Dus bij deze een oproep aan die ouders om mee te helpen met de organisatie van het komende jubileumjaar van het meidentoernooi.