Luinge klopt Hoolsema in spannende strijd bij Steeds Beter Run

EELDE

De vijfde editie van de Steeds Beter Run vond op 30 juni in Eelde plaats, het laatste onderdeel van het Rabocup Loopcircuit voordat de zomerstop in gaat.

Alle leeftijden waren welkom in Eelde, voor de jeugd was er de kids run, die in combinatie met de 5 km een kids ouder loop vormde. Voor de volwassenen was er de keuze uit 5 of 10 km. De 10 km was onderdeel van het Rabocup Loopcircuit waarbij de lopers punten konden verzamelen voor het klassement.

10 km

De hoofdafstand werd gewonnen door Wouter Luinge uit Groningen met een tijd van 35:33. Halverwege liep Luinge nog samen met Freek Hoolsema uit Assen, maar Hoolsema moest de tweede ronde zijn meerder herkennen in Luinge en finishte ruim een minuut later in een tijd van 36:33. Reinder de Jonge uit Assen behaalde de derde plek met een tijd van 38:28.

Bij de vrouwen werd de winst overtuigend binnen gehaald door Olga Elling uit Vries, zij won met een tijd van 43:19. De concurrenten konden haar niet bijbenen, Alinda van Luijk uit Assen moest een kleine twee minuten toegeven (45:06) en Marian Fuselier uit Heino maakte het podium compleet (48:35).

5 km

De kortste afstand werd gewonnen door Mathijs de Vroome uit Peize (16:34), gevolgd door Mark Huisman (17:52) en Jochem Slijkhuis (18:10). Bij de vrouwen wist Jannie Laning uit Groningen de winst te pakken (23:30), Leonie van Roekel uit Peize werd tweede (23:33) en Jip Boerema uit Paterswolde derde (24:19).

Kids run

De jeugd deed ook fanatiek mee in Eelde. Bij de jongens was Robin van der Ven uit Eelde de snelste en bij de meisjes wist Anouk Huisman uit Zuidlaren te winnen.

Complete uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl.