Bezoek de prachtige tuinen die de gemeente Haren rijk is

HAREN

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 juli staan 23 prachtige tuinen van Groei & Bloei afd. Haren/Eelde open voor het publiek. Om de twee weken wordt het stokje van de estafette overgenomen door een andere afdeling van Groei & Bloei in Groningen.

Deelnemers in de gemeente Haren 7 & 8 juli

Hoek Kerklaan / Prof. Schoutelaan 1 in Haren. Natuurlijke vogeltuin van 837 m2 met veel bossages en bottelrozen. Graspad met bloemen en struiken in combinatie met fruitbomen.

Bouwien Feenstra - Van Heukelomlaan 2 in Haren / tegenover Rijksstraatweg. Veelkleurige borders met o.a. dahlia’s. Midden in het gazon een witte cirkel. Een vijver met ruisende bamboe. Veel potten, Notofagus, catalpa en zicht op bomen van de begraafplaats. Veel beschutte zitjes in zon en schaduw. Kunst in het groen.

Eef en Jan Schipper - Duinweg 1 in Noordlaren. De tuin va 1 ha. bestaat uit een wandelbos met stilteplek en mooie doorkijkjes, een natuurtuin met hoogteverschillen, een kruidentuin en borders met vaste en wilde planten. Een natuurlijke omgeving voor mens en dier.

Gea Fictoor ´Aan ’t Zandpad´ - Hoge Hereweg 27 in Glimmen. 'Aan ’t Zandpad' is een sfeervolle kijktuin van 2400 m2 met vijverpartijen en kleurrijke borders. Bezoekers zijn welkom in de tuin en het atelier van Gea Fictoor. Tijdens de open tuinenestafette is er een expositie van Stillevens, Iconen en Glaskunst. www.aanhetzandpad.nl.

Geesje Akkerman - Oude Schoolweg 1a in Glimmen. De bostuin van 800 m2 omringt ons huis met paadjes, borders en een kas. Naast rododendrons, een magnoliaboom, eikenbomen, azalea’s en hostas staan er ook hortensia’s en geraniums. Alleen open op zaterdag 7 juli.

Harry en Anneke Dijkhuis - Oude Hoflaan 4 in Haren. Formaat stadstuin met vaste vormensnoei. Borders op kleur. Gebruik van grassen en aandacht voor bladvormen. Ook water speelt een rol, net als diverse niveaus.

Matty en Gerrit Niemeijer - Viaductweg 11 in Haren. In de voortuin zijn o.a. roosjes en groenblijvende heesters te vinden. Via de zijkant van het huis naar de romantische achtertuin met vaste planten en vijver, daarna ga je langs het “verdwijnpaadje” naar het bosje met uitzicht op het weiland.

Meindert Spek en Adéle Dummer - Oosterweg 19 in Haren. Een compacte “slingertoen” met vijver, fruitbo-men en bloemenperken waar ook plek is voor terrasjes. Een slingerend pad, doorbroken zichtlijnen en hoogteverschil maken je nieuwsgierig.

Mieke Dekker - Rijksstraatweg 297 in Haren. Tegenover Van Heukelomlaan 2. Rustige groene voortuin met rododendronberg. Zijtuin met o.a. wolkenbuxus, schaduwplanten en wit/rode/gele border. Grote natuurlijk aandoende vijver met pagode en borrelsteen. Veel kleinfruit, appelboom en groentetuin.

Tineke van der Meij - Meerweg 85 in Haren. Een uitbundige, volle tuin. Vriendelijk voor vlinders, bijen en andere beestjes. Vijvers, bomen, veel vaste planten en fruit. www.mijngroentje.nl.

Willie Bakker - Jachtlaan 50 in Haren. “De Jachthof” is een echte liefhebberstuin. Wilde planten om en om met heemplanten en diverse fruitbomen, bessenstruiken en ook een kas met allerlei planten.

Op www.opentuinenestafettegroningen.nl vindt u alle deelnemende tuinen van Groei & Bloei afd Haren/Eelde en een kaartje waarop de tuinen staan aangegeven.

Voor meer informatie over Groei & Bloei afd. Haren/Eelde zie www.haren.groei.nl