Shockwave therapie bij Kern Fysiotherapie

HAREN

Sinds enige tijd kan men voor shockwave therapie terecht bij Kern Fysiotherapie in Haren.

Fysiotherapeut Bart Wevers legt uit: “Shockwave therapie is een therapie die reeds enige jaren bestaat maar tot voor een jaar of twee geleden met name in de verschillende ziekenhuizen werden toegepast. Sinds enige tijd hebben wij ook de beschikking over een moderne geavanceerde shockwave apparaat.”

Kern fysiotherapie heeft naast shockwave ook echografie wat volgens Bart de toepassing van shockwave alleen maar vergroot. Wevers: „Het klopt inderdaad dat indien je shockwave toepast je het effect goed kunt meten met echografie. Een voorbeeld die ik kan aandragen is een hielspoor of een slijmbeursontsteking. Zowel een hielspoor als een slijmbeursontsteking zijn op de echo goed te herkennen. Na een aantal sessies shockwave al dan niet in combinatie met oefeningen is het gewoon zichtbaar op de echo dat shockwave effect heeft. Of te wel echografie en shockwave zijn een uiterste effectieve methode bij verschillende klachten.”

“Een hielspoor of slijmbeurs is slechts een toepassingsgebied. Er zijn vele klachten die in aanmerking komen voor shockwave. Voorbeelden daarvan zijn een tenniselleboog, schouderklachten op basis van peesklachten, knieklachten , frozen shoulder en zo kan ik nog een aantal voorbeelden opnoemen”, vervolgt Wevers.

Op de vraag of shockwave ook pijnlijk is antwoord hij: “ Shockwave is niet pijnlijk en niet schadelijk. Je voelt dat het apparaat een aantal shocks, stoten, afgeeft. Het aantal shocks is afhankelijk van de indicatie waarvoor iemand bij ons komt.”

In tegenstelling tot een aantal praktijken vraagt Kern Fysiotherapie geen extra bijdrage voor de toepassing van shockwave en Kern Fysiotherapie hanteert geen wachtlijsten. Bastiaan legt uit: “Shockwave therapie valt als vergoeding binnen de normale fysiotherapie. Wij kiezen er bewust voor ondanks dat sommige praktijken het wel doen, niet nog een extra eigen bijdrage te vragen.”

Voor een afspraak of informatie kunt u bellen met Kern Fysiotherapie via 050 - 534 21 23 of 06 - 54 69 69 04.