Zomerexpositie Galerie Appelbergen

ONNEN

Galerie Appelbergen in Onnen toont in de maand juli en augustus prachtige nieuwe werken tijdens de zomerexpositie.

Op de expositie vindt u landschappen en stillevens van Rutger Hiemstra, Friese landschappen en vogels van Gerrit Wijngaarden, nieuwe vrolijke zomersituaties van Sanne Kuiper, strand en zee olieverven van Jan van Loon, fraaie landschappen in olieverf van Wim van der Veer en prachtige stillevens van Annemieke Fictoor.

De kunstenaars

Rutger Hiemstra is bekend om zijn sferische noordelijke landschappen en heldere stillevens.

Een aantal Friese schilders exposeren nu in de Galerie in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad, zoals Gerrit Wijngaarden, Wim van der Veer en Jentsje Popma.

Van Jentsje Popma zijn een aantal laatste schilderijen van deze inmiddels 96 jarige schilder te bewonderen. Deze schilder en beeldhouwer gaf les aan Academie Minerva te Groningen. Sinds 1987 schilderde hij en plein air alwaar hij het robuuste Groningse en het weidse Friese landschap weergaf met zijn eigen handschrift. Unieke werken van olieverven met dijken, landschappen, boerderijen en bossen.

Van Flip Gaasendam, Sanne Kuiper, Jan Sierhuis en Arie Zuidersma worden ook een aantal schilderijen tentoongesteld.

Daarnaast zijn er deze zomer fraaie objecten en beelden te bezichtigen van de befaamde keramisten Sibrich Veenland, Olav Slingerland en Frans Ottink. Herma Immink exposeert haar bloem- en vogelobjecten.

Kortom een breed scala aan kleine en grote kunstwerken, een bezoek aan de Galerie deze zomer is dan ook zeker de moeite waard.

Galerie Appelbergen, Zuidveld 31 Onnen

Openingstijden: iedere zondag van 13:00 tot 17:00 uur en op afspraak. Deze zomer is de galerie veel dagen extra open (06 55740700).

www.galerieappelbergen.nl