Sabine van den Berg treedt op tijdens Dichters in de Prinsentuin

GRONINGEN

Op 13, 14 en 15 juli 2018 vindt in Groningen de éénentwintigste editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin plaats.

Thema dit jaar is "Goede buren". Naast de bekende middagen in de zomerse Prinsentuin, waar bezoekers kennis kunnen maken met tientallen dichters, is er ook weer een boeiend themaprogramma. Op twee avonden en één ochtend krijg je een actueel beeld van wat er op dit moment speelt bij de "buren" in Vlaanderen, Duitsland en Friesland.

Theeveld en Loofgangen

Op zaterdagmiddag 14 juli en zondagmiddag 15 juli, beide van 13.30 - 17.00 uur, biedt Dichters in de Prinsentuin zo'n zeventig dichters op het theeveld en de loofgangen uit Nederland en België. De bezoeker kan genieten van dichters als Bart Moeyaert, Lévi Weemoedt, Radna Fabias, Dean Bowen, Eeltsje Hettinga, Daniël Vis, Katelijne Brouwer, Kees Spiering, Alexis de Roode, Merel van Slobbe, Marc van der Holst en Willemijn Kranendonk.

De Harense schrijfster Sabine van den Berg, bekend van Berichten uit de Biotoop die zij voor het Harener Weekblad schrijft, treedt zondag 15 juli op in de loofgangen van de Prinsentuin. Zij zal drie kwartier gedichten voordragen en start om 14.15 uur. Om alvast een indruk van haar gedichten te krijgen kunt u kijken op het Lebowski blog.

Meer informatie over het festivalprogramma van Dichters in de Prinsentuin 2018 op www.dichtersindeprinsentuin.nl.

Dichters in de Prinsentuin is één van de literaire festivals die worden georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen.