Filmweek voor jongeren in de Biotoop

HAREN

Altijd al willen leren hoe je filmpjes maakt? Inclusief script, draaiboek, opname, montage en verspreiding (bijv. via YouTube). Wil je weten hoe je een scène met acteurs kan voorbereiden en opnemen, een reportage maken of muziekclipje in elkaar zetten? Kom dan naar de Filmweek van 23 t/m/ 27 juli in de Biotoop in Haren.

Het hele proces van idee tot en met online verspreiden komt aan bod. Je leert je eigen film te maken, met ruimte om te experimenteren. Vaktheorie wordt door professionals uitgelegd aan de hand van eigen werk, waarna je in kleine groepjes aan de slag gaat. Er is een mooi programma voor je samengesteld. Onderwerpen die behandeld worden zijn: cameratechniek, licht, geluid (muziek en effecten), montage, interviewtechniek, presenteren en regisseren.

Het terrein van de Biotoop van Haren is een prachtige filmlocatie! Je vind er kunstenaars, ateliers, muziek- en filmstudio’s, kassen, mysterieuze kelders, theaterzalen en veel natuur rond de gebouwen.

Er is slechts plaats voor 12 jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar uit Groningen en Drenthe, dus geef je snel op!

Programma 23 t/m 27 juli 2018

10.30-17.30 workshops, research, filmen en monteren

18.00-19.00 samen eten

19.00-21.00 gastcollege

Vrijdag 17.00 presentaties

De kosten voor de Filmweek bedragen 375 euro inclusief maaltijden en begeleiding door 2 specialisten + gastdocenten (soms is vergoeding door Stichting Leergeld mogelijk, zie www.leergeld.nl).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Margriet van den Eijnden via mgmeijndeloos@gmail.com of 06–51227396.