Samenwerkingsovereenkomst De Hondsrug en TERRA.vita

REGIO

Donderdag 5 juli 2018 hebben de Landrat, Dr. Michael Lübbersmann , eveneens voorzitter van Natur- und UNESCO Geopark TERRA.vita en de heer Jacob Bruintjes, voorzitter van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De Hondsrug UNESCO Global Geopark en Natur- und UNESCO Geopark TERRA.vita (Osnabrück) werken met een gecombineerd Activiteitenplan 2018 – 2021 samen in het Interreg project Duitsland-Nederland.

De UNESCO erkenning en de grensoverschrijdende samenwerking tussen beide parken wordt hierdoor versterkt. De ondertekening, in aanwezigheid van enkele wethouders van de Hondsruggemeenten, vond plaats bij UNESCO Geopark TERRA.vita in Osnabrück.

Beide Geoparken werken permanent aan de kwaliteitsverbetering van hun toeristische en educatieve producten. Het UNESCO Global Geopark Netwerk stimuleert de samenwerking tussen diverse Geoparken. De Hondsrug en TERRA.vita stellen de bijzondere geologie, natuur en cultuurhistorie van hun gebied centraal, zij vormen een onderscheidend gebied met internationale aantrekkingskracht. Door meer nadruk te leggen op de UNESCO-status en de unieke kernwaarden van de gebieden komen meer bezoekers naar de Geoparken.

Hunenweg/Hondsrugpad

Gezamenlijk wordt onder meer gewerkt aan de realisering van de Hunenweg/Hondsrugpad, een lange- afstandswandelroute die beide gebieden verbindt. Verder omvat het Activiteitenplan educatieve projecten, en marketing- en communicatieprojecten.