Mariska Sloot 3e op kandidatenlijst Stad en Ommeland

GRONINGEN

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Stad en Ommeland hebben de leden unaniem ingestemd met de kandidatenlijst voor de verkiezingen in november alsook met het verkiezingsprogramma. Voormalige wethouder van Haren Mariska Sloot en Harener Meinard Wolters nemen op de kandidatenlijst respectievelijk plaats 3 en 6 in en gaan de belangen van Haren vertegenwoordigen in de nieuwe gemeenteraad. Stad en Ommeland heeft twee zetels in de Groninger gemeenteraad.

De top 10 van de lijst

1. Armut Sijbolts - lijsttrekker (fractie Stad en Ommeland – voormalig Stadspartij)

2. René Stayen (fractie Stad en Ommeland – voormalig Algemeen Belang Ten Boer)

3. Mariska Sloot (voormalig Gezond Verstand Haren)

4. Patricia Frijns (fractie Stad en Ommeland – voormalig Stadspartij)

5. Hans Singelenberg

6. Meinard Wolters (voormalig Gezond Verstand Haren)

7. Leendert van der Laan

8. Onno de Rechteren

9. Jochem Atema (fractie Stad en Ommeland – voormalig Stadspartij)

10. Floris Liefferink

Lijstduwers

50. Henk de Haan (Bekende Groninger en oud voetballer FC Groningen)

49. Harm Derk Tammeling (Ruim 35 raadslid van Ten Boer geweest)

48. Pieter Jan Jansen, (Voorzitter Gezond Verstand Haren)

47. Kurt Elshot (Ondernemer en oud voetballer FC Groningen)

46. Onno Kukler (Oprichter KidsUnited)

Jan Boonstra, voorzitter Stad en Ommeland: “Ik ben heel blij met zowel alle vijftig kandidaten op onze kieslijst en het verkiezingsprogramma .

Amrut Sijbolts, lijsttrekker: “Hiermee kunnen we de verkiezingen in. De kandidaten op de lijst zijn een prima afspiegeling van zowel de stad als de dorpen die er nu bijkomen. Het is mooi om te weten dat we straks overal in de nieuwe gemeente vertegenwoordigd zijn. Zo blijven we ook in de toekomst dicht bij de inwoners staan. Dat is ook bij het schrijven van het verkiezingsprogramma het hoofdthema geweest, een frisse start voor de nieuwe gemeente Groningen met een kloppend hart voor Stad en Ommeland”.

René Stayen, fractievoorzitter Stad en Ommeland Ten Boer: “Een mooi resultaat, we hebben een geweldige ploeg kandidaten die tevens een mooie afspiegeling van de bevolking is. Niet alleen als het om de man/vrouw verhoudingen gaat maar ook wat betreft de nieuwe samenstelling van de gemeente. Voor ons spelen de belangen van de dorpen natuurlijk een belangrijke rol. Zowel het verkiezingsprogramma als de kieslijst geven ons alle vertrouwen dat in de toekomst naast de stadsbelangen ook die van de dorpen gegarandeerd zijn”.

Meinard Wolters, Fractievoorzitter Gezond Verstand Haren: “We zijn blij dat in de kandidatenlijst al duidelijk naar voren komt dat de fusie van Gezond Verstand Haren en Stad en Ommeland beklonken gaat worden. Voor ons was het natuurlijk de inzet om de belangen van de inwoners van Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren te waarborgen in de nieuwe gemeente en met een goede vertegenwoordiging op de kieslijst moet dat lukken. Na de bittere pil van de herindeling zien we dit als een nieuwe start en kijken wij vol goede moed naar de toekomst. “