Inloopcafé ‘In de Buurt’

HAREN

Het inloopcafé is een burgerinitiatief van Muriël Hoen en Beatrijs Verpaalen.

Muriël Hoen en Beatrijs Verpaalen leerden elkaar kennen tijdens een bijeenkomst over de Participatiewet op het gemeentehuis. Hierna sloegen ze de handen ineen en werkten aan dit burgerinitiatief.

Muriël: “Vanuit onze zorgachtergrond is het idee ontstaan hoe we meer mensen kunnen bereiken. Wij spreken vanuit eigen ervaring en kunnen mensen ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid. De gemeente Haren en Stichting Torion faciliteren hierin.”

Het inloopcafé is een laagdrempelige manier om mensen kennis laten maken met wat er allemaal voor mogelijkheden zijn om ondersteuning te krijgen. Zowel op financieel gebied als op emotioneel gebied, indien daar behoefte aan is. Muriël en Beatrijs bieden ook dat luisterend oor.

Beatrijs: “We zijn er om elkaar te ontmoeten, met elkaar te delen en elkaar te ondersteunen. Dat is de basis. Daarbij kan je denken aan zorgondersteuning, financiële hulp en andere voorzieningen. Het doel is dat mensen weer mogelijkheden zien.” Muriël: “Vaak is het onduidelijk waar je allemaal recht op hebt. Wij helpen mensen met een smalle beurs graag op weg. Iedereen heeft een andere achtergrond, met een andere hulpvraag. Wij willen hoop en vertrouwen in de toekomst bieden.”

Muriël en Beatrijs willen de Mikkelhorst graag bedanken dat zij gebruik mogen maken van deze mooie plek.

Voor meer informatie over Inloopcafé 'In de Buurt' kunt u contact opnemen via inloopindebuurt@gmail.com of bellen met Muriël Hoen 06-29267141 of Beatrijs Verpaalen 06-50296671.

13 november 2018 Inloopcafé 'In de Buurt'

Van 19:15 tot 20:30 uur in de Mikkelhorst, Klaverlaan 37 Haren

19:15 Inloop met koffie en thee

19:30 Spreker; vertelt over de algemene regelingen

20:00 Ideeënbus; iedereen kan een vraag/idee aandragen die in de groep wordt besproken

20:30 Afsluiting

Wilt u het inloopcafé graag bezoeken, maar bent u de 13e niet in de gelegenheid? Het volgende inloopcafé is op 18 december 2018.