Sint in Oosterhaar

HAREN

Sinterklaas bracht zaterdag 24 november een bezoek aan Oosterhaar, waar hij met al zijn pieten en veel kinderen meeliep met de de fakkeloptocht. Deze optocht eindigde in buurthuis De Mellenshorst met een hele bijzondere gebeurtenis.

Aan het begin van de avond stonden de kinderen met hun lampion van Sint Maarten en sommige ouders/verzorgers met een echte vuurfakkel te wachten op het schoolplein van de oude Tuindorpschool, nu Stichting Kinderopvang Haren. Toen de Sint met zijn gevolg arriveerde gingen ze samen met een drumband op pad naar het winkelcentrum van Oosterhaar. Surfpiet was ook mee en hij had een speciale missie. Hij ging met Sinterklaas Dieuwertje Vierkant ophalen die bij het cafetaria in het winkelcentrum stond te wachten. Surfpiet was niet met lege handen gekomen, hij had een heel mooi trouwboeket mee voor Dieuwertje!

Voor degenen die Dieuwertje Vierkant en Surfpiet niet kennen? Ze zijn al heel lang verliefd op elkaar! Dieuwertje keek ook dit jaar weer uit naar de komst van haar Surfpiet.

De fakkeloptocht ging vervolgens met Dieuwertje richting het buurthuis aan de Waterhuizerweg. Daar mocht iedereen mee naar binnen en was er nog even tijd voor gezelligheid met de Sint en zijn Pieten, voordat er getrouwd ging worden. Sommige kinderen waren nog nooit bij een trouwerij geweest en gingen er helemaal in op. In het bijzijn van vele enthousiaste kinderen trouwde Sinterklaas Surfpiet en Dieuwertje. Een hele happening.

Na de trouwerij moest de Sint snel weer verder op pad en kregen de kinderen allemaal nog een kadootje en pepernoten.