Rage Club voor mannen met onderdrukte boosheid en frustratie

GRONINGEN - De stad Groningen is een initiatief voor 'mannen met onderdrukte boosheid en frustratie' rijker. Zaterdag 6 april staat een eerste workshop geprogrammeerd.

Rage Club beoogt mannen te helpen hun boosheid en frustratie niet destructief maar juist constructief en doelgericht in te zetten.

'Mannen die nooit woede voelen leren de emotie te gebruiken om grenzen aan te geven en voor hun behoeften op te komen', schrijven de initiatiefnemers Peter Adema en Frits Duursma in een persbericht.

'Mannen die juist vaak boos en gefrustreerd zijn leren dit op een veilige en gezonde manier te uiten. Met rust en ontspanning als gevolg.'

Gezond en veilig

Rage Club Groningen heeft als missie iedere man in Nederland op een gezonde en veilige manier met frustratie en woede om te laten gaan. Als voormalige 'nice guys' stellen Adema en Duursma veel woede en frustratie te hebben onderdrukt.

'We ontdekten dat elke keer als we woede veilig en effectief uiten er rust en ontspanning ontstaat en stress verdwijnt.'

Workshop

De Poort in Groningen is zaterdag toneel van de eerste workshop van Rage Club Groningen. De workshop geeft tools om in het dagelijkse leven succesvol om te kunnen gaan met boosheid en frustratie.

Onderdeel van het 'woedewerk'  is zwaardvechten. De aanval met het zwaard staat voor het verwezenlijken van doelen. De verdediging staat voor het aangeven van grenzen.

Het zwaardvechten staat onder leiding van geoefend historisch zwaardvechter Peter Adema.

De workshop duurt van 10.30 tot 17.00 uur. Deelname kost € 88,88 (early bird). Tickets: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/17383/rage-club-groningen-sword-edition.