The Mavericks ter gelegenheid van 30-jarig bestaan naar De Oosterpoort

Groningen - De mannen van The Mavericks komen op vrijdag 14 juni naar De Oosterpoort ter gelegenheid van hun 30-jarig bestaan. Met hits als 'Dance The Night Away' en 'Here Comes My Baby' maken ze er een feestje van.

Elvis Presley-achtige rock, Roy Orbison-stijl ballades, Latin-fusion party deuntjes, throwback country en onweerstaanbare pop; dat brengen The Mavericks. In de late jaren tachtig richtten zanger Raul Malo, bassist Robert Reynolds en drummer Paul Deakin The Mavericks op. Schitterende langspelers die ook commercieel piekten zorgden voor de nodige populariteit. Eerst in en om Miami, later ook in Nashville, het Mekka van de countrymuziek. Het was het tweede album What A Crying Shame dat ervoor zorgde dat The Mavericks bekend werd bij het grote Amerikaanse publiek. Binnen een jaar behaalt het album de platina status en singles als What A Thrill en There Goes My Heart bereiken de Amerikaanse top 20.

Pauze

In 1998 slaat de band een nieuwe muzikale weg in met het album Trampoline. De traditionele countrysound wordt gemixt met latin- en popinvloeden. Klassiekers als Dance The Night Away en Here Comes My Baby hebben in de jaren '90 veel Achterhoekse bruiloften, slachtfeesten en dorpsfeesten omlijst. Toch besloot de band in 2004 uit elkaar te gaan.

Missie

Na een pauze van bijna tien jaar is The Mavericks sinds 2012 weer bij elkaar, volgens zanger Malo met een nieuwe missie: "Ik wil graag een plek creëren waar mensen echt samenkomen, ongeacht de leeftijd, huidskleur of religie". De terugkeer mag gerust een daverend succes genoemd worden. Het laatste album Brand New Day is ontzettend goed ontvangen. 

Kaarten voor het evenement op vrijdag 14 juni zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.