Bevrijdingsfestival Groningen presenteert Local Heroes

GRONINGEN - Chief Of Smoke, Daisy, Los Obamas, The Mudd, Martijn van der Zande, Small Town Bandits, Woe Blind Birds, The Vices en YVI zijn bevestigd voor het Local Heroes-podium van Bevrijdingsfestival Groningen.

Small Town Bandits neemt tijdens het 5voor5-moment de rol van lokale Ambassadeur van de Vrijheid op zich. Op dat moment wordt de vrijheid in het hele land groots gevierd. Small Town Bandits brengt net als andere Ambassadeurs het nummer ‘Iedereen is van de wereld’ ten gehore.

Small Town Bandits stond in 2018 in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Sindsdien worden zijn catchy popnummers regelmatig op onder andere NPO Radio 2 en 3FM gedraaid.

Ook Martijn van der Zande staat  op het Local Heroes-podium. Aansprekende en Nederlandse teksten worden met gevoel en een karakteristieke stem gebracht.

Riffs en rock ‘n roll

The Mudd speelt catchy riffs, melancholische teksten met een underground randje. Het viertal bracht het afgelopen jaar een debuutsingle uit en stond onder meer op Grunnsonic.

Van heavy rocktrio Chief Of Smoke kunnen we groovende riffs en vooral rechttoe rechtaan rock and roll verwachten.

Met vuig orgelwerk, gitaren, punkrockdrums en mondharmonica heeft ook Los Obamas een eigen energieke mix van rock and roll, surf en garagerock. 

The Vices is eind 2018 pas opgericht maar is zeker geen onbekende in de Groningse muziekscene. Met een eigen verfrissende visie op rock, surf en garage zet de band een eigen sound neer. Eerder dit jaar toerde de band door Engeland.

Hit the North

POPgroningen presenteert een aantal Hit the North-acts op het Local Heroes-podium. Hit the North is het talentontwikkelingstraject van ESNS, Popfabryk, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Into the Great Wide Open.

De eerste  Hit the North-act is Daisy. Deze jonge singer-songwriter stond met haar dromerige pop- en folksongs in de finale van Kunstbende en werd via Drentsch Peil XL geselecteerd voor het traject.

Het Friese Woe Blind Birds maakt zorgvuldige muziek, op zoek naar schoonheid, rust en vervoering in de verwildering en vervreemding van de alledaagse chaos. Uit diezelfde provincie komt YVI. Hij schrijft verhalende, melancholische, maar troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. 

Laatste plek

Het Kanaal, DOR, Cashmyra en Hollow Men spelen vrijdag 19 april tijdens de eindronde van de POPgroningen Talent Award in Vera voor de laatste plek op het podium voor lokaal talent.

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert zondag 5 mei ruim vijftig acts, verspreid over zes podia. Eerder weren onder meer Tom Walker, Crystal Fighters en Omar Souleyman aangekondigd. Naast optredens van artiesten zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘In vrijheid kiezen’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het vfonds.