VV Haren start met zaterdagvoetbal

HAREN - Seniorenleden van VV Haren kunnen vanaf het seizoen 2019/ 2020 ook op zaterdag voetballen. Dit is donderdag besloten in een bijzondere algemene ledenvergadering. Geen van de 73 aanwezige leden stemde tegen.

,,Er is binnen de vereniging behoefte aan zaterdagvoetbal”, zegt interim-voorzitter Willem Kant van VV Haren. ,,Als vereniging gaan we mee in de tendens die er landelijk is.”

En dus wordt er vanaf komend seizoen ook op zaterdag seniorenvoetbal gespeeld. 

Doorstroming jeugd

VV Haren vindt de doorstroming van de jeugd naar het seniorenvoetbal belangrijk. Met het aanbieden van het zaterdagvoetbal wil de club de stap naar de senioren verkleinen.

Willem Kant: ,Wij blijven uiteraard ook voetballen op zondag. Het zaterdagvoetbal wordt net als op zondag gespeeld door liefhebbers van het spelletje, in combinatie met prestatie en gezelligheid."

Zeventien spelers

Volgens Kant hebben 'ongeveer zeventien spelers' aangegeven dat zij op zaterdag bij VV Haren willen (blijven) spelen. Hij verwacht de technische staf van het nieuwe standaardelftal binnen enkele weken rond te hebben.

Marc Menses is in ieder geval al vastgelegd als leider, terwijl Café De Middelhorst van uitbater Erik Blokzijl kledingsponsor wordt. 

Zowel individuen als (vrienden)groepen kunnen eventuele belangstelling voor het voetballen op zaterdag aangeven via lid@vvharen.nl