Boeken- en platenmarkt Ol Eel op Hemelvaartsdag

EELDE - Historische Vereniging Ol Eel houdt op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) een boeken- en platenmarkt. Plaats van handeling is haar historisch centrum aan de Bähler-Boermalaan 6 in Paterswolde.

De boekenmarkt met ongeveer tachtduizend boeken vindt plaats op de deel (het voormalige turngebouw), de platenmarkt in de Hesselinkzaal. De boeken- en platenmarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Entree: gratis.

Randactivitetien

Meteen na opening van de boeken- en platenmarkt, door Lammie van der Tuuk van Bibliotheek Drenthe, beginnen ook de randactiviteiten. Daarbij wordt speciale aandacht aan de jeugd besteed.

Zo staan er een grabbelton en een springkussen, kunnen kinderen stokvangen en krijgen jeugdige bezoekers een gratis ijsje. De allerkleinsten worden op nader te bepalen tijden voorgelezen.

De boekenmarkt herbergt een speciale afdeling met kinder- en jeugdboeken.

Voor jong én oud staat tussen 14.00 en 15.00 uur een veiling van schilderijen gemaakt door Roel Bekkering geprogrammeerd. Verder zijn er straatmuzikanten, worden poffertjes geserveerd en is het terras geopend.

Boeken en platen inbrengen

Tot en met 24 mei kunnen elke woensdag- en vrijdag tussen 13.30 en 16.00 uur boeken, platen, cd’s, video’s en dvd’s voor deze boeken- en platenmarkt worden ingebracht.

Voor het inbrengen van boeken, platen, cd’s, video’s en dvd’s kan ook een afspraak worden gemaakt via info@oleel.nl of 050-3092253.