Dans en Welzijn in Haren

HAREN - Bewegen is gezond, zeker voor mensen met MS, Parkinson en reuma. Op dinsdag 7 mei starten in Haren lessen Dans en Welzijn, danslessen voor mensen die beperkt zijn in hun bewegingen. De danslessen worden gegeven door dansdocent Saskia Kamphuis.

Dans en Welzijn

Saskia is onder andere opgeleid door Dance for Health in Rotterdam. De methode die Saskia gebruikt is ontwikkelt in New York en uitvoerig onderzocht en getoetst. De methode is niet alleen goed voor de mobiliteit, maar geeft ook plezier en kan zelfs een positief effect hebben op het ziekteproces en de kwaliteit van leven. Vanuit haar jarenlange ervaring als dansdocent geeft Saskia haar eigen draai aan de methode.

In de wekelijkse lessen wordt gewerkt aan balans, houding, flexibiliteit, kracht en coördinatie. Er wordt zittend op stoelen begonnen met dansen en bewegen. De één gaat op een gegeven moment verder met dansen en bewegen in de gehele ruimte, de ander houdt steeds contact met de stoel voor de balans. Alles is goed. Saskia creëert een veilige en inspirerende omgeving om actief met elkaar bezig te zijn en je zo vrij mogelijk te voelen. De ervaringen die je in haar lessen opdoet kunnen je helpen om je gedurende de week makkelijker te bewegen.

„De kennismaking als MS patiënt met Dans en Welzijn is voor mij een openbaring geweest. De creatieve manier tot aanzetten van een beweging helpt voor mij echt. Het is voor mij iedere keer weer verbazingwekkend wat ik nog kan in het bewegen. Ik krijg er weer meer zelfvertrouwen door, durf en kan weer meer ondernemen. Daarbij word ik er ook nog eens erg vrolijk van. Het is dus ook goed voor je humeur. Voor mij is deze wijze van bewegen de manier om me beter in mijn vel te voelen”, aldus M. Doldersum, danser met MS

Locatie: Dansschool Etudes

Raadhuisplein 17

9751 AN Haren

Tijden: Dinsdag 14.30 – 15.30 uur

Inlichtingen en informatie: e: info@communicatiedans.nl

t: 050-8509851 / 06-27971426

w: http://www.communicatiedans.nl