Eerste exemplaar nieuwe Groningen Bereikbaar-krant voor wethouder Philip Broeksma

GRONINGEN - Directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar heeft dinsdagochtend de eerste editie van de nieuwe Groningen Bereikbaar-krant uitgereikt aan wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen. De veertiende editie van de krant van Groningen Bereikbaar verschijnt in de huis-aan-huisbladen van NDC mediagroep in de provincie Groningen, de kop van Drenthe en de regio Drachten.

In de krant staat informatie over werkzaamheden aan weg en spoor en maatregelen, acties en tips voor een bereikbare stad.

,,Over de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en het plaatsen van de Helperzoomtunnel valt natuurlijk veel te vertellen. Maar ook andere onderwerpen komen aan bod, zoals acties die op stapel staan om bezoekers aan de stad extra gastvrij te onthalen", zegt Broeksma, die behalve wethouder ook voorzitter is van de stuurgroep Groningen Bereikbaar.

Gezamenlijk belang

De wethouder leverde een stapel kranten af bij het informatiecentrum 'Groningen Vernieuwt' op de Grote Markt. In dit informatiecentrum, in een tijdelijk gebouw samen met de VVV, krijgen bezoekers informatie over grote bouwprojecten in Groningen. Iedereen kan er een gratis exemplaar van de Groningen Bereikbaar-krant afhalen.

Ook (andere) bedrijven in de stad krijgen een stapel kranten met daarbij de vraag die te verspreiden onder hun medewerkers, klanten en bezoekers. Dit omdat het een gezamenlijk belang van het bedrijfsleven en Groningen Bereikbaar is dat iedereen goed geïnformeerd is over de werkzaamheden aan weg en spoor en op de hoogte is van reisalternatieven, zoals parkeren op een P+R-terrein en het gebruik van het OV of de fiets. 

De digitale editie van de Groningen Bereikbaar-krant is te vinden op www.groningenbereikbaar.nl.