Koningsdag Haren 27 april 2019

HAREN - Vanaf kwart voor tien luiden de klokken van de dorpskerk, zodat iedereen weet dat Koningsdag op het punt van beginnen staat. Wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen doet om tien uur de officiële aftrap. Daarna gaat de vlag in top en zingen we het Wilhelmus.

Wat is er allemaal te doen

Voor de muziek zorgt Dweilorkest “’t Is Nait Niks”, ook na de opening zijn ze in het dorp om sfeer te brengen.

Het publiek kan daarna genieten van een Oranjelekkernij, terwijl de kinderen ballonnen versieren. Vanaf half elf kunnen schoolkinderen ballonnen versieren, om het milieu te sparen laten we ze niet op. De ballonnen worden geplant op het Raadhuisplein. De makers van de mooiste ballonnen krijgen een prijs, net als de winnaars van de kleurwedstrijd.

Oldtimers van brandweer en oude rijwielen staan vanaf de opening klaar om te bewonderen. De oude rijwielen van de Fietsclub “Noord” zullen door het dorp fietsen en overal te zien zijn.

Vanaf 11 uur is er een gezellige kindervrijmarkt in het centrum van Haren, samen met een Oranjezon zorgt dat voor een prima sfeer in het dorp. Sfeer die we ’s middags verhogen met muziek. Joris ten Have uit Zuidlaren zorgt met zijn draaiorgel voor vrolijke klanken. Steelband “Pan Magic” zorgt voor een Caraïbische sfeer in Haren.

Voor de oudere inwoners van zorgcentra is er te genieten van muziek. Om tien uur treedt het koor “Tempus Fugit” op in Zonnehof, om kwart over elf zijn ze in Huize Maarwold en om drie uur in De Dilgt. Vanaf half elf is in Huize Westerholm het koor “Eigen Wijs” te beluisteren. Nieuwsgierig, maar nog niet oud? Kom gerust langs en neem een kijkje bij een optreden.

Vanaf een uur of één is er een schminkwagentje voor de jeugd. Hier kun je je gratis laten schminken! De rest van de middag sta je er dan gekleurd op.

’s Avonds om acht uur sluiten Werkgroep Goede Doelen van de Gorechtkerk en de Oranjevereniging af met een de Feestelijk Oranjeconcert in de Gorechtkerk. Medewerking verlenen het Chr. Fanfarekorps “Juliana” uit Hoogezand, het koor “Elk en Ain” uit en organist Jan Harryvan. De toegangsprijs is € 12,50 (in de voorverkoop een tientje). De opbrengst komt ten goede van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Groningen en projecten in Kaapstad en Nairobi.

Donateur Oranjevereniging Oranje Nassau Haren

Het organiseren van festiviteiten op Koningsdag kost geld. Als u dit volksfeest voor jong en wilt steunen, kunt u zich aanmelden als donateur via oranjeverenigingharen@gmail.com of een eenmalige gift overmaken op rekeningnummer NL21 ABNA 0571213782 t.n.v. Oranjevereniging Oranje Nassau Haren.