Provincies onderzoeken ervaringen gebruikers fietspad langs Noord-Willemskanaal

GRONINGEN - De provincies Groningen en Drenthe willen weten wat gebruikers van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal tussen de stad Groningen en Haren vinden. Ze houden daarom een enquête.

 

Het fietspad tussen de A28 en het Noord-Willemskanaal is vorig jaar opnieuw aangelegd, omdat het onderdeel gaat uitmaken van de nieuwe doorfietsroute tussen Groningen en Assen.

De gebruikers van dit pad verschillen qua snelheid nogal van elkaar. Je komt er wandelaars en hardlopers tegen, fietsers op speed pedelecs, racefietsen, snorfietsen, elektrische fietsen, 'gewone' fietsen en fietsende coaches van de roeiers in het kanaal.

De enquête is onderdeel van een onderzoek dat als doel heeft uit te zoeken hoe iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan maken van hetzelfde fietspad.

Enquête

Gebruikers kunnen de enquête van 18 april tot 13 mei invullen op www.mijnfietspad.nl. Het invullen kost volgens de provincies maximaal vijf minuten. Wie de enquête invult, maakt bovendien kans op een polaroidcamera of e-reader.

Proef in de zomer

De resultaten van de enquête worden meegenomen in een proef in de zomer op een deel van het nieuwe fietspad. Met deze proef willen de provincies testen welke maatregelen er voor zorgen dat iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan maken van het fietspad.

Mogelijke maatregelen zijn: bepaalde markering of gekleurde vlakken op de weg of borden langs de route.