Stichting Empower Yourself komt met 2e leergang tot Junior Software Tester

HAREN - Vanwege grote belangstelling gaat Stichting Empower Yourself verder met tweede leergang tot Junior Software Tester. Met haar ICT-Empowerment project gaat Stichting Empower Yourself (SEY) de strijd aan tegen de werkloosheid in het noorden van Nederland. De eerste leergang van het project zit er inmiddels op en een grote groep deelnemers heeft een baan in the pocket!

“Tijdens de eerste leergang zijn er goede resultaten geboekt en hebben we betrokken werkgevers zo enthousiast gemaakt met onze goed geschoolde Software Testers, dat we op 26 augustus 2019 starten met een tweede leergang!” aldus Margarita González, initiatiefneemster SEY.

Er zitten nog steeds veel langdurig werklozen thuis. Denk aan mensen met o.a. aandoeningen zoals autisme, ADHD en ADD. Maar ook schoolverlaters, migranten en statushouders. Hoewel deze mensen vaak een bovengemiddelde intelligentie hebben, vallen ze door het ontbreken van diploma’s en sociale aansluiting vaak net buiten de boot.

Talenten en toekomstdromen

SEY gelooft dat iedereen ze heeft: talenten en toekomstdromen. Maar niet iedereen bevindt zich in de juiste positie om die talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. Met het ICT-Empowerment, een project van de Harense initiatiefneemster Margarita González, wil SEY deze mensen ondersteunen. Zij heeft namelijk zelf als migrant ervaren hoe lastig het is om een baan te vinden als je niet de juiste diploma’s of ervaring hebt.

Voorlichtingsmiddag

Op 3 juni 2019 houdt SEY vanaf 15.30 uur een voorlichtingsmiddag voor potentiële deelnemers aan de Beatrixlaan 1 in Haren. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.stichtingempoweryourself.com of kunt u mailen naar: info@stichtingempoweryourself.com