Feest in Noordlaren | UUT Noordlaren

NOORDLAREN - En dan is het Koningsdag en zie ik op tv hoe uitbundig het eraan toe gaat in Amersfoort. In Noordlaren wordt deze dag ook gevierd en wel in en om de Rieshoek.

Normaal werden er door de kinderen oranje ballonnen opgelaten, maar gezien het feit dit slecht is voor het milieu werd besloten tot iets anders.

Sinds enige tijd is er naast de Rieshoek een moestuin waar door Noordlaarders straks rijkelijk kan worden geoogst. Uiteraard mogen bloemen in deze tuin ook niet ontbreken. Wat is er mooier dan kinderen bij zo’n project te betrekken en ze zonnenbloempitten in de grond te laten stoppen? Zodat er over een paar weken prachtige bloemen op komen. En zo geschiedde op Koningsdag.

Kinderen bij de tuin en natuur betrekken is van essentieel belang. Het is belangrijk dat ze ontdekken hoe iets groeit en waar ons eten vandaan komt. En hoe meer bloemen, hoe meer bijen en andere insecten die voor de bestuiving van onze gewassen zorgdragen. Wie weet vliegen er straks bontgekleurde vlinders rond in de moestuin van de Reishoek.

Daarna was er in de Rieshoek het traditionele Koningsdagontbijt en een kleine rommelmarkt in de gymzaal.

In Noordlaren hebben wij ook een prachtige oude molen en samen met de kinderen gingen we op pad om deze te bezichtigen. Het was een hele klim om boven te komen, maar zeer de moeite waard. De molen wordt nog gebruikt om graan te malen.

Als laatste gingen we naar de imker een klein eindje verderop. Daar kregen we uitleg over bijen, nectar en de honing en hoorden de kinderen nogmaals hoe belangrijk het is dat er bijen blijven rondvliegen.

s ’Avonds was het weer tijd voor de Koningsborrel in de Rieshoek en een heuse pubquiz. Er werd tot in de late uurtjes met zijn allen op de dansvloer gedanst.

In Noordlaren weten we ook van feest vieren!

Tia Ebbinge