Lotgenotencafé voor lymfoedeem- en lipoedeempatiënten

GRONINGEN - In de Immanuelkerk in Groningen wordt woensdag 22 mei een lotgenotencafé voor lymfoedeem- en lipoedeempatiënten gehouden.

Lymfoedeem is een ernstige, medische aandoening. Een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaam. De bekendste vorm van lymfoedeem is de dikke arm na behandeling van borstkanker.

Lipoedeem is een stoornis in de verdeling van vet, een chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit.

Lotgenotencafé

Bezoekers van het lotgenotencafé kunnen ervaringen uitwisselen over bijvoorbeeld compressiematerialen, voeding en beweging, of gewoon een gezellig praatje maken met lotgenoten. 

Het lotgenotencafé, dat is georganiseerd door het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem (NLNet), duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis voor NLNet-leden.

Niet-leden kunnen zich bij de vrijwilligers van NLNet aanmelden als lid of - indien zij slechts één keertje willen deelnemen - € 7 betalen. Aanmelden: info@lymfoedeem.nl