Gezellige open dag bij Reinhart Orchideeën

HAREN - Reinhart Orchideeën zit 25 jaar aan het Westerveen in Haren. Frans en Wilma Reinhart hebben afgelopen weekend hun 25-jarig jubileum aan het Westerveen gevierd met een gezellige tentoonstelling.

Vooral op zondag 12 mei vonden veel bezoekers hun weg naar de kwekerij. Zeker de mensen voor wie het een alweer een paar jaar geleden was dat ze aan het Westerveen waren, viel het op hoeveel veranderingen er plaats hebben gevonden. Vooral de buitentuin en de grote kas, waar vroeger anthuriums werden gekweekt, hebben een ware gedaantewisseling ondergaan. Ook was het heerlijk zitten aan de rand van de grote vijver met de koi vissen. Het feit dat er niet alleen maar orchideeën worden gekweekt, maar dat er nu ook heel veel verschillende tuinplanten beschikbaar zijn, viel in de smaak. “Wat is hier veel te zien!”, was een veel gehoorde kreet.

Vijftig jaar geleden kweekte Frans zijn eerste orchidee. Hij kocht zijn eerste bloemen- en orchideeënwinkel in Tolbert. Daarna vertrok hij met zijn nieuwe liefde Wilma naar Stedum en begon een kleine kas van drie bij zes meter. Toen dat toch echt te klein werd kwam Frans met Wilma naar het Westerveen in Haren, dit jaar 25 jaar geleden, en bouwde hij verder aan zijn droom. In 1998 is de grote kas gebouwd, in 1999 was de kas klaar. 1 april 2000 ging Frans met pensioen. Hierdoor heeft hij alle tijd om zich aan zijn levenswerk te wijten. Samen met vele anderen die ‘een uit de hand gelopen hobby’ hebben, is er aan het Westerveen een bonte verzameling ontstaan, die een kijkje meer dan waard is!

Mocht u de open dag hebben gemist, dan is het goed om te weten dat de kwekerij aan Westerveen 16 in Harenermolen dagelijks (gratis) te bezoeken is. Ook worden er in het jubileumjaar nog meer evenementen georganiseerd.