Bioscoopzaal in Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen

GRONINGEN - Met de vertoning van de kinderfilm 'Wonder Park' wordt woensdag 15 mei de bioscoopzaal van het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen in gebruik genomen. Na de voorstelling is de officiële opening.

De bioscoopzaal van het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum (UMCG) is speciaal ingericht om toegankelijk te zijn voor vrijwel alle patiënten van het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo kunnen kinderen met bed en al de bioscoopzaal in en zijn er 33 zitplaatsen - comfortabele pluchestoelen.

Het is de bedoeling meerdere keren per jaar de allernieuwste films te tonen. Vrijwilligers staan dan klaar om de kinderen, vrienden en familieleden naar hun plaats te begeleiden en de film te starten.

Ziekenhuis even vergeten

Het Beatrix Kinderziekenhuis is ontzettend blij met zijn eigen bioscoopzaal. 'Voor een normale ontwikkeling van kinderen is uitgaan en contact met leeftijdsgenoten van groot belang', stelt het ziekenhuis in een persbericht. 'Wanneer een kind het bioscooptheater binnenloopt, is het ziekenhuis even vergeten.' 

Acties

Het Beatrix Kinderziekenhuis is mede mogelijk gemaakt door (acties van) Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, Pathé Groningen, donateurs en sponsors.