Albert Noord nieuwe rector Harens Lyceum

HAREN - De 55-jarige Albert Noord is de nieuwe rector van het Harens Lyceum, een school voor voortgezet onderwijs dat vmbo, havo, atheneum en atheneum+ biedt.

Het college van bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen heeft Albert Noord per 1 augustus 2019 benoemd. Dit na een uitgebreide werving- en selectieprocedure én een positief advies van de medezeggenschapsraad.

Voorzitter Theo Douma van het college van Bestuur: ,,Wij hebben in hem een ervaren, kundige en verbindende rector gevonden die een duidelijke visie op onderwijs en onderwijskwaliteit heeft.”

Ruime ervaring in voortgezet onderwijs

Albert Noord heeft ruime ervaring in het voortgezet onderwijs. Hij is sinds 2008 directeur van de locatie Quintus van het Dr. Nassau College in Assen, een school voor havo, atheneum en gymnasium. De school heeft 1800 leerlingen.

Daarnaast heeft hij een groot netwerk en ruime bestuurlijke ervaring, onder meer bij de landelijke CultuurProfielScholen Nederland.

Maurice van Daal

Albert Noord volgt Maurice van Daal op. De rector van het Praedinius Gymnasium neemt sinds maart van dit jaar de taken van rector van het Harens Lyceum waar.