PvdA-Europarlementariër Paul Tang in 'pop-up belastingparadijs' in Groningen

GRONINGEN - PvdA-Europarlementariër Paul Tang gaat vrijdag 17 mei in Groningen met Stadjers en Ommelanders in gesprek over over de maatschappelijke gevolgen van belastingontwijking. Dat doet hij in een 'pop-up belastingparadijs' - met palmbomen en strandstoelen - in de Broerstraat.

Paul Tang vindt het niet uit te leggen dat lunchroom Het Opstapje aan de Oude Boteringestraat wel belasting moet betalen en koffieketen Starbucks niet. ,,Alle bedrijven moeten hun eerlijke deel moeten betalen. Zeker ook de grote spelers in de markt!"

Julian Bushoff, PvdA-fractievoorzitter te Groningen, pleit voor een eerlijk speelveld. ,,Het is toch raar dat je als kleine Groninger ondernemer netjes je belasting moet betalen en de grote multinationals in dezelfde sector niet", zegt hij.

,,We zien het onder andere in de horeca, in de meubelbranche en bij grote techbedrijven. Dat moet echt anders. Iedereen, dus ook de grote bedrijven, moet bijdragen aan alle voorzieningen die we hier hebben en dus gewoon netjes belasting betalen. Daar strijdt Paul Tang voor en wij steunen hem daarin."

Paul Tang is vrijdag 17 mei van 13.30 tot 15.00 uur in het pop-up belastingparadijs bij het Academiegebouw in de Broerstraat.