Tamara Kroll nieuw lid raad van bestuur Martini Ziekenhuis

GRONINGEN - De raad van toezicht van het Martini Ziekenhuis heeft Tamara Kroll (42) uit Dwingeloo benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis. Kroll volgt Peter Littooij op, die per 1 juli 2019 met pensioen gaat.

De per per 12 augustus 2019 benoemde Tamara Kroll onder meer Financiën, ICT en het Facilitair Bedrijf in haar portefeuille. Samen met bestuursvoorzitter Hans Feenstra en Ton Tiebosch vormt zij de driehoofdige raad van bestuur.

,,Met aanstelling van Tamara halen we een gedreven, ambitieuze bestuurder in huis", weet raad van toezicht-voorzitter Rik van Terwisga. ,,Ik ben ervan overtuigd dat ze met haar kennis en ervaring een belangrijke positieve bijdragen gaat leveren aan het realiseren van toekomstbestendige op samenwerking gerichte zorg in Noord-Nederland."

Tamara Kroll

Tamara Kroll studeerde Bedrijfseconomie en Accountancy en behaalde een MBA Health. De laatste jaren werkte ze als bestuurder bij Zorgspectrum Het Zand in Zwolle. Daarvoor was zij onder meer werkzaam als regiomanager bij Zorggroep Meander en manager Bedrijfsvoering bij GGZDrenthe.

,,Het Martini Ziekenhuis is een prachtig topklinisch ziekenhuis", zegt Kroll over haar nieuwe werkgever. ,,In het veranderende zorglandschap liggen bestuurlijk veel uitdagingen. Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan het elke dag een beetje mooier maken van de zorg voor de patiënten en verheug me op de samenwerking met mijn nieuwe collega’s."

Vertrouwen

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra: ,,Ik ben heel blij met de benoeming van Tamara. We zien de vraag naar zorg in het Martini Ziekenhuis de afgelopen jaren groeien. Dat vraagt om uitbreiding van de beschikbare capaciteit op veel gebieden, zodat we onze patiënten de beste zorg kunnen blijven bieden. Behouden van onze solide financiële basis is daarbij van groot belang. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Tamara een uitstekende opvolger voor Peter Littooij hebben aangetrokken."