Indrukwekkende releaseparty Biotape

HAREN - In de Biotoop in Haren vond zaterdagavond 18 mei de releaseparty van de Biotape plaats. De bands presenteerden zich aan het aanwezige publiek met fantastische optredens.

De Biotoop-acts Vikings in Tibet, Animare, Model Depose, Kenshon, Jasper Staal, Jelger Staal, Marcel Davids feat. Sofie IJzerman, Tjibz, deToon, Jupiter Junes, Phole, Drico, Rum en Skunk, Mononoid en Garnituur namen een nummer op voor Biotape.

De Biotape

Op de Biotoop wonen en werken veel creatieve ondernemers, kunstenaars en innovatieve makers. Met studio’s, dj’s, producers en bands is ook de muziekbranche goed vertegenwoordigd. De Biotape is het resultaat van een samenwerkingsproject van de muzikale makers en muziekpioniers van De Biotoop: een zeer gelimiteerde dubbel-lp met kenmerkend Biotoop-geluid.

Deze muzikale makers hebben een jaar lang aan het Biotape-project gewerkt. Met een crowdfunding-campagne werd in 2018 genoeg geld opgehaald, waarna Deepgrooves uit Leeuwarden het muzikale ontwerp in februari van dit jaar op hoogwaardig gekleurd vinyl kon worden persen.

Kunstenaars en grafici uit de Biotoop als Marja Hagenauw, Wouter Nijland, Bartina Morriën en Laureen Langkamp werkten aan het ontwerp van de hoes, het zeefdrukken van de hoes en de overige vormgeving.

Bij de plaat wordt een speciale Biotape editie van de Volkssnakkel meegeleverd, een gezeefdrukt magazine. Vanaf 24 mei is nog een handjevol exemplaren verkrijgbaar bij De Jongens van Hemmes, Elpee en Plato in Groningen.