IFMA-accreditatie Instituut voor Facility Management Hanzehogeschool verlengd

GRONINGEN – De International Facility Management Association (IFMA) heeft de accreditatie van het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen verlengd tot 2025.

Het instituut van de Hanzehogeschool is getoetst op de eisen die internationaal gesteld worden aan een bacheloropleiding op het gebied van Facility Management. In Nederland zijn maar twee hbo-instellingen IFMA-geaccrediteerd.

Het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool heeft ruim duizend studenten. Het is hiermee een van de grootste en oudste instituten op het gebied van Facility Management in Nederland en de enige in Noord-Nederland. 

Studieomgeving als living lab

De Facility Management-opleidingen (voltijd in het Nederlands en Engels, en deeltijd in het Nederlands) werken nauw samen met andere organisatieonderdelen op de campus. Dit zorgt er voor dat studenten werken aan echte, praktijkgerichte opdrachten.

,,Zodra je op de campus aankomt heb je al te maken met Facility Management", zegt Mira Bloemen-Bekx, de dean van het instituut. ,,Van het faciliteren van parkeergelegenheid, tot de bewegwijzering, inrichting van de werk- en leeromgeving en een prettig ontvangst. Voor onze studenten is de directe studieomgeving als het ware hun living lab, waar ze de opgedane kennis ook in de praktijk kunnen brengen.” 

Gouden standaard

De IFMA benoemde specifiek de ‘gouden standaard’ waaraan het instituut van de hogeschool voldoet. Deze standaard refereert aan het intensieve contact tussen de studenten en aangesloten bedrijven en instellingen, waardoor studenten hun hele studieloopbaan praktijkgerichte onderzoek doen in het veld van Facility Management.

In de innovatiewerkplaatsen Campus Design, Health Workspace Design and Healthy Workplace werken studenten, onderzoekers en de praktijk samen aan relevante vraagstukken. Denk hierbij aan het verbeteren van het binnenklimaat, de gastvrijheid in organisaties en het verduurzamen van de omgeving via inkoop.

Facility Management Graduate

Tevens werd bekend gemaakt dat alle studenten die afstuderen aan een Accredited Degree Program van IFMA, waaronder het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen valt, vanaf nu de titel `FMG' (Facility Management Graduate) mogen voeren.

Dit is een beschermde en internationaal zeer waardevolle titel die de FM-afgestudeerde een voorsprong geeft op de (internationale) arbeidsmarkt. Deze titel wordt gevoerd naast de graad ‘Bachelor of Science’.