Top Dutch Solar Racing: Groninger studenten in Bridgestone World Solar Challenge

GRONINGEN - In oktober doet voor het eerst een uit studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort bestaand team mee aan de Bridgestone World Solar Challenge.

In de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) racen studententeams met zelf gebouwde zonneauto’s ongeveer drieduizend kilometer door Australië. Het team van studenten van Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort doet dat onder de naam Top Dutch Solar Racing. 

Top Dutch Solar Racing

Een groep studenten van de Hanzehogeschool richtte het team in februari 2017 op met als een bijdrage te leveren aan innovatie en duurzaamheid en kennis te verbreden. Inmiddels bestaat het team uit 26 studenten van verschillende opleidingen die hun kennis met elkaar delen.

Top Dutch Solar Racing wijkt af van de teams uit Delft, Enschede en Eindhoven die ook meedoen, omdat het geen universiteitsteam is, maar een team met mbo-, hbo- en wo-studenten.

De zonneauto wordt gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland. 

De teamleden werken dagelijks vanuit hun eigen werkplaats op het terrein van de Hanzehogeschool aan de auto.

Bridgestone World Solar Challenge

De Bridgestone World Solar Challenge start 13 oktober in Darwin en eindigt 20 oktober in Adelaide. De race voert de deelnemers van het noorden naar het zuiden, dwars door de outback van Australië.

Iedere avond moeten de teams hun kamp opzetten waar ze op dat moment zijn geëindigd.

De Bridgestone World Solar Challenge wordt al sinds 1987 gehouden.