Kunstroute Eelde-Paterswolde met twintig kunstenaars op veertien locaties

EELDE - De Culturele Raad Eelde (CRE) heeft voor de zestiende keer een Kunstroute Eelde-Paterswolde samengesteld. Pinkstermaandag 10 juni tonen circa twintig kunstenaars op veertien locaties hun werk.

Onder hen Joan Strampel, woonachtig in Residence De Twee Provinciën aan de Meerweg. Omdat dit Haren is, mag ze strikt genomen niet meedoen aan de Kunstroute Eelde-Paterswolde. De CRE heeft echter dit jaar voor haar een uitzondering gemaakt. 

Tineke Westers stelt aan de Hooiweg haar Landgoed Westerbroek open voor de leerlingen van beeldend kunstenaar Hans Rikken: Anette Bloem, Astrid Bolt, Sjoukje Hiemstra, Renée Honigh, Jitske Koetsier, Mitzy Reinders en Will Spijkers. Rikken geeft bovendien een openbare les.

Bij Stichting Monica Desain Foundation aan de Otto Eerelmanweg 25 in Eelde is niet alleen werk te zien van Monica Desain (1964-2014), maar ook van enkele jonge kunstenaars als Cristian Menumortu en Daan Spierenburg.

Klaas Bil staat al vanaf het eerste jaar als deelnemer aan de Kunstroute geregistreerd. Hij gaat daarbij regelmatig de samenwerking aan met andere kunstenaars. Dit jaar is de keuze gevallen op Bernhard van Loon. Beide kunstenaars tonen hun werk aan de Duinkampen 23.

Van 14.00 tot 15.00 uur geven beide heren onder hun artiestennaam Pas Gemaaid Gras een optreden. Onder de noemer 'De meester van het late licht' presenteren zij een mix van poëzie, klank, muziek en theater (entree: 10 euro).

Marianne Wiering is met haar abstracte mozaïekpanelen en vazen van glas een nieuwkomer op de kunstroute.

Vaste waarden zijn het Keramisch Atelier In Vuur en Vlam aan de Hooiweg, Hilde Barendse, Rutger Hiemstra, Margriet Meijer, Nanneke Huizinga, Siep Buurke, Bernard Untied en Marijke Tjepkema. 

Overzichtstentoonstelling

Belangstellenden zijn maandag 10 juni tussen 11.00 en 17.00 uur welkom bij de kunstenaars. Hulpmiddel om een route te bepalen is de overzichtstentoonstelling in Galerie Lemferdinge. Deze is zondag 9 juni van 12.00 tot 17.00 uur geopend en maandag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Routefolders zijn verkrijgbaar bij TIP-kantoor Micadeau in Paterswolde en op alle deelnemende locaties, en zijn te downloaden op www.cultureleraadeelde.nl.