Steeds Beter Run dit jaar mét halve marathon

EELDE - Fiets-, gravel- en zandpaden in de bossen van Eelde zijn zaterdag 15 juni toneel van de Steeds Beter Run.

Dit hardloopevenement, dat voor de zesde keer is opgenomen in het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe, is totaal vernieuwd. Zo vindt het evenement twee weken eerder plaats dan te doen gebruikelijk, is de halve marathon aan het programma toegevoegd en heeft de run een nieuwe startlocatie.

Looponderdelen

Volwassen deelnemers kunnen dit jaar 4 mijl, 8 mijl of een halve marathon lopen. Basisschoolleerlingen lopen in de kids run een kwart (groepen 3 tot en met 5) of een halve mijl (groepen 6 tot en met 8). 

Ook staat, voor de derde keer, een kind-ouder-race geprogrammeerd. Daarbij doet de ouder mee aan de 4 mijl-loop en het kind aan de halve mijl-loop. De gezamenlijke tijd van ouder en kind is bepalend voor het resultaat.

Loopcircuit

Deelnemers aan de 4- en de 8 mijl-loop kunnen punten verdienen voor het eindklassement van het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe. Daarnaast wordt gestreden voor dagprijzen; zoals dat ook gebeurt bij de halve marathon (drie keer het parcours van de 4 mijl-loop).

Inschrijving

De inschrijving vindt plaats bij de nieuwe startlocatie, bij Verslavingszorg Noord Nederland in Eelde. Het programma begint om 13.30 uur met de kids run. De halve marathon begint om 14.30 uur, de 4 mijl-loop om 15.00 uur en de 8 mijl-loop om 16.00 uur.