Mamamini Goededoelenfonds: 50.000 euro voor 25 goede doelen

GRONINGEN - 25 Groningse goede doelen krijgen woensdag 12 juni een bijdrage uit het Mamamini Goededoelenfonds. In totaal wordt 50.000 euro verdeeld. De feestelijke (en openbare) uitreiking vindt vanaf 15.45 uur plaats bij Mamamini Helpman in Groningen.

Begin dit jaar had Mamamini nog maar tien aanvragen voor een bijdrage uit het Goededoelenfonds ontvangen. Na wat media-aandacht deden 82 organisaties een aanvraag.

De fondscommissie – bestaande uit medewerkers van Mamamini – heeft alle aanvragen grondig bestudeerd en uiteindelijk 25 organisaties gekozen die een bijdrage ontvangen.

Zo krijgt Gehandicapten Sportclub Groningen iets voor de aanschaf voor een wedstrijdrolstoel voor rolstoeldansen, Stichting de Toverboom voor de organisatie van een zomerkamp voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die anders niet op vakantie kunnen, Stichting Exploitatie Gasthuis Groningen voor een terrasoverkapping en Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis voor het interactieve voorlezen  van Milo & Lana. Betrokken organisaties weten nog niet hoeveel geld zij krijgen.

Goededoelenkringloop

De kringloopwinkels van Mamamini zijn een begrip in Groningen. Toch weten veel mensen niet dat Mamamini een Goededoelenkringloop is en de afgelopen dertig jaar al meer dan € 800.000 aan goede doelen heeft gegeven.

Dagelijks komen mensen hun gebruikte spullen doneren. Een grote groep vrijwilligers kijkt de spullen na en zet ze in de winkel. Met de verkoop van deze tweedehands goederen haalt Mamamini geld op voor goede doelen. Hiermee onderscheidt Mamamini zich van veel andere kringloopwinkels. 

Feestelijke uitreiking

De 25 goede doelen krijgen hun cheque uit handen van Henk de Haan. Verder is er muziek van Amazing Stroopwafels, onder andere bekend van de hit 'Ik ga naar Frankrijk', en een hapje en een drankje.

De uitreiking duurt tot ongeveer 18.00 uur.