Fashionshow Alfa-college in Mediacentrale

GRONINGEN - De Mediacentrale in Groningen vormt donderdag 27 juni het decor voor de Fashionshow. Deze show is, met als thema 'Lift off', georganiseerd voor studenten van de opleiding Specialist mode/ maatkleding van het Alfa-college.

Studenten uit alle leerjaren van het Alfa-college presenteren hun kledingstukken. Zo tonen de eerstejaars Specialist mode/ maatkleding een blouse, jas of jurk. Naaitechnische onderdelen als een mouw of kraag staan hierbij centraal.

Voor de eerstejaars van de nieuwe opleiding Junior stylist was de opdracht net iets anders. Deze creaties moeten een duidelijk statement maken en over de top zijn. 

Eindcollectie derdejaars

De tweedejaars laten een minicollectie zien en derdejaars hebben voor hun afstuderen zelfstandig een collectie gemaakt. Hun eindcollectie bestaat uit zes tot twaalf outfits. Voor deze collectie moest een kleurenpalet, themawoord en een ontwerper gekozen worden.

,,Voor deze show heb ik onder andere een colbert, broek en jumpsuit gemaakt", zegt derdejaarsstudent Shaznay Tauran. ,,Ik ben geïnspireerd door modeontwerper Alexander McQueen. Mijn collectie bestaat uit lichte kleuren. Deze kleuren hebben mij eigenlijk altijd al aangesproken en passen ook goed bij mijn eigen huidtype.” 

Organisatie

De derdejaarsstudenten van het Alfa-college showen niet alleen de door henzelf ontworpen kleding, maar zijn verantwoordelijk voor de totale organisatie; van de communicatie en de sponsoring tot de catering.

Ook het thema 'Lift off' is door de derdejaars bedacht. Marieke Faber: ,,Lift off is een metafoor voor onze toekomst. De afgelopen drie jaar hebben wij ons voorbereid op deze modeshow, maar zijn ook benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen. Zijn het andere planeten of zullen wij tussen de sterren gaan reizen. Wie zal het zeggen.”

De modeshow begint om 19.00 uur. Entree: 8,70 euro. Kaarten zijn online verkrijgbaar via eventbrite.nl en op de avond zelf aan de kassa.